Indonesia Sumatra Mărește

Indonesia Sumatra Lintong

Produs nou

Corp mediu, aciditate vibrantă, arome lemnoase de cedru, tutun, cu note finale picante, de ciocolată

Provenientă: Regiunea Lacului Toba, Sumatra

Varietate:  Catimor, Typica

Altitudine: 1500-1800m

Procesare: decorticare umedă tradițională (Giling Basah), uscare la soare

100% arabica

Mai multe detalii

29,00 lei TVA inclus

  • 250g
  • 500g
  • 1000g
  • Boabe
  • Fin
  • Mediu
  • Grosier

  • Multe dintre insulele din Indonezia s-au format din vulcani, prin urmare, acestea sunt muntoase și cu un sol bogat, ideal pentru cultivarea cafelei. Nu este de mirare că unele dintre cele mai renumite cafele din lume sunt cultivate pe insulele din Arhipelagul Malay din Indonezia: Sumatra, Sulawesi, și Java. Aproximativ 15% din toată cafeaua cultivată în Indonezia este Arabica. Sumatra este a doua cea mai mare insulă din Republica Indonezia.
    Metoda unică de procesare utilizată în Indonesia îi conferă cafelei un corp plin, cu o aromă concentrată, garnisit cu nuanțe pe bază de plante și un final picant.
    În Giling Basah, numele procesării tradiționale, fermierii elimină pielea exterioară a cireșelor mecanic, folosind mașini construite pe plan local, numit "Luwak". Cafeaua boabe, încă acoperite cu mucilagii, este stocată timp de până la o zi. Apoi mucilagiul se spală si cafeaua nedecojită este parțial uscată, păstrând între 30% până la 35% din conținutul de umiditate.

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și: